1. In which city, the maximum foreign companies are registered ?
(A) Bangalore
(B) New Delhi
(C) Gurgaon
(D) Mumbai

Answer : New Delhi

2. Which plan has been extended upto both rural and urban areas ?
(A) Prime Ministers Employment Scheme
(B) Jawahar Rojgar Yojana
(C) Nehru Rojgar Yojana
(D) None of these
Answer : Nehru Rojgar Yojana

3. Which state produces maximum Soyabean ?
(A) Madhya Pradesh
(B) Uttar Pradesh
(C) Bihar
(D) Rajasthan
Answer : Madhya Pradesh

4. Agriculture Price Commission and Indian Food Corporation were constituted in—
(A) 1960
(B) 1965
(C) 1966
(D) 1969
Answer : 1965

5. Government has launched E– Passport Scheme. The first E– Passport was issued to—
(A) Dr. Manmohan Singh
(B) Mr. Pranab Mukherjee
(C) Mrs. Pratibha Patil
(D) Mr. Somnath Chaterjee
Answer : Mrs. Pratibha Patil

6. Government has extended Mid Day Meal Scheme to cover the students upto class—
(A) 6th
(B) 7th
(C) 8th
(D) 10th
Answer : 8th

7. Indian Banks have the maximum foreign branches in—
(A) Bangladesh
(B) U.K.
(C) USA
(D) Sri Lanka
Answer : U.K

8. The First ‘Garib Rath’ has been flagged off between—
(A) Delhi—Patna
(B) Delhi—Chennai
(C) Delhi—Mumbai
(D) Amritsar—Saharsa
Answer : Amritsar—Saharsa

9. Pradhanmantri Bharat Jodo Pariyojana is related to—
(A) Communication
(B) Social Integration
(C) Linking of Rivers
(D) Development of Highways
Answer : Development of Highways

10. ‘India Brand Equity Fund’ was established in—
(A) 1996
(B) 1997
(C) 1995
(D) 1992
Answer : 1996