1. The judge acquitted the prisoner ….… the charge of the murder.
(a) Of
(b) with
(c) about
(d) from

2. The habit of taking drugs has been growing ……….. the urban youth.
(a) Within
(b) in
(c) from
(d) upon

3. The horses stampede and tore …….. the street.
(a) Off
(b) out
(c) up
(d) down

4. An argument ……… between the two friends.
(a) Sprang up
(b) rose up
(c) Broke out
(d) broke in

5. They want to expel him for his anti-party activities …………. The recent by- elections in the state.
(a) Inside
(b) during
(c) through
(d) while

6. He has invited some of his friends ……….. tea.
(a) For
(b) on
(c) at
(d) to

7. When I was a child, I ………… to school every day instead of going by cycle.
(a) Walked
(b) have been walking
(c) Had walked
(d) have walked

8. Geeta said that she had never ……………. a book she liked so much.
(a) Saw into
(b) come across
(c) Held upon
(d) viewed on

9. The examination will commence ………… Monday.
(a) On
(b) from
(c) with
(d) since

10. Nobody has come to see us ………. We bought these fierce dogs.
(a) When
(b) till
(c) since
(d) for

11. He is busy …………. His work.
(a) About
(b) with
(c) in
(d) on

12. I …………. For you all day long.
(a) Had waited
(b) have waited
(c) Was waiting
(d) have been waiting

13. He ran …………
(a) Quick
(b) so quick
(c) Quickly
(d) so quickly

14. Indigenous products are now comparable ……………. Imported goods in quality.
(a) With
(b) than
(c) against
(d) to

15. Kavita has no paper to write.
(a) On
(b) upon
(c) at
(d) over

16. In bush, Saddam was up ……….. more than his match.
(a) To
(b) against
(c) into
(d) for

17. Wickedness will draw …………… punishment from a righteous God.
(a) In
(b) out
(c) down
(d) near

18. I shall not come ………… you need me.
(a) If not
(b) without
(c) except
(d) unless

19. The doctor advised him to go ………… several medical tests.
(a) Under
(b) about
(c) through
(d) into

20. She is ………… mother of two daughters.
(a) A
(b) the
(c) an
(d) None

21. If you persist in telling lies to me I shall sue ………
slander.
(a) With
(b) too
(c) for
(d) on

22. Don’t waste your time and energy in being jealous ………. Your rival’s success.
(a) With
(b) for
(c) against
(d) of

23. The water hasn’t bought the Coffee …………. I’ve been here an hour already.
(a) Still
(b) yet
(c) up
(d) till

24. Infatuation ……….. Wealth ruins a person.
(a) For
(b) about
(c) towards
(d) to

25. Your bad habits will ……….. your ruin.
(a) Bring up
(b) bring in
(c) Bring about
(d) bring forth

26. After a lot of arguments I brought her ………… my point of view.
(a) Around
(b) round
(c) up to
(d) round to

27. The modern club is simply a more refined substitute ………….. the old fashioned tavern.
(a) Of
(b) to
(c) for
(d) with

28. I prefer this book ………… that.
(a) For
(b) to
(c) than
(d) with

29. He sat ………… the table to have food.
(a) At
(b) upon
(c) on
(d) over

30. I have been working hard …………. Last year.
(a) In
(b) from
(c) for
(d) since

31. She has been given a topic to write ……….
(a) About
(b) on
(c) over
(d) again

32. His supporters began to …………… and he was left alone.
(a) Fall off
(b) fall up
(c) fall out
(d) fall away

33. She says she knows painting but I don’t think she ………
(a) can
(b) knew
(c) does
(d) had known

34. No ……….. than twenty boys failed in a class of fifty.
(a) Less
(b) few
(c) fewer
(d) little

35. I shall not do the work unless you ……….. me more money.
(a) Pay
(d) don’t pay
(c) Shall pay
(d) won’t pay

36. His parents are anxious ………….. his health.
(a) After
(b) about
(c) for
(d) of

37. The minister flew ……………. The flooded areas in a helicopter.
(a) About
(b) in
(c) over
(d) along

38. He ………….. of his promise.
(a) Backed down
(b) backed up
(c) Backed away
(d) backed out

39. It has been their custom to shelter a stranger ……….. time immemorial.
(a) For
(b) from
(c) since
(d) till

40. His name has become a synonym …………. Evil.
(a) Of
(b) for
(c) to
(d) with

41. Mrs. Roy is a silly woman who books ………… anyone who doesn’t own a car.
(a) On
(b) down
(c) down on
(d) down off

42. If the evidence bears …………….. the charge, the man will be convicted.
(a) Off
(b) up
(c) away
(d) out

43. Hardly ……………. Left the railway station when the train arrived.
(a) He
(b) did he
(c) he had
(d) had he

44. Most of the youth in the present times are addicted ……………. Drugs.
(a) For
(b) to
(c) in
(d) about

45. Do not trouble yourself ………….. the worries and anxieties of life.
(a) About
(b) of
(c) for
(d) with

46. Can I entrust this task …………… you?
(a) With
(b) for
(c) to
(d) in

47. The queen was highly vain …………… her beauty.
(a) Of
(b) from
(c) over
(d) for

48. Women can’t …………… a secret.
(a) Keep under
(b) Keep up
(c) Keep back
(d) Keep on

49. We should always stick to our decisions otherwise the people will mock …………. Us.
(a) Over
(b) at
(c) on
(d) upon

50. Would you mind ………………… on the light?
(a) To switch
(b) switching
(c) To switching
(d) to be switching

Answer Keys

1. A 2. D 3. D 4. A 5. B 6. D 7. A 8. B 9. A 10. C
11. B 12. D 13. C 14. D 15. A 16. B 17. C 18. D 19. C 20. B
21. C 22. D 23. B 24. A 25. C 26. D 27. C 28. B 29. A 30. D
31. B 32. D 33. C 34. C 35. A 36. B 37. C 38. D 39. B 40. B
41. C 42. D 43. D 44. B 45. A 46. C 47. A 48. C 49. B 50. B